kontrakt uden trumf

BridgeSpil.com

> Hjem

Så meget bridge!

Bridgens historie, og dens udvikling med fremkomsten af nye teknologier.


Der findes forskellige typer af bridge. Alle stammer direkte fra whist (Et kendt kortspil i 1800-tallets Europa, og stamfader til bridge, der overtog dets plads).


1885: "Biritch"

Også kendt som "Russisk Whist", dukker op i England.

1904: Auktionsbridge.

Vokser og erstatter whist-bridge omkring 1910.

1925: Kontraktbridge.

Harold Stirling Vanderbilt skriver reglerne til kontraktbridge. Indtil anden verdenskrig spillede man især auktionsbridge, men så fortrængte kontraktbridgen alle andre former for bridge, og findes nu overalt.

1983: Bridge over lokalt netværk.

Thierry d'Herbigny, som var en canadisk studerende og passioneret bridgespiller, opfinder et program, der kan spille bridge på PC. (Dengang en PC vejede 40 kilo, var uden harddisk og brugte 5-tommers disketter!) Han udsender sin software på skolens netværk på "École Polytechnique de Montréal".

1987: Bridge online.

Softwaren er under konstant udvikling, og altid åben for nye teknologier, I 1980'erne er internettet ikke engang født endnu. Men i Frankrig udvikler telenetværket sig, og når millioner af brugere med introduktionen af Minitel-terminalerne. Thierry lægger naturligvis sin spilsoftware online. så han kan dele den med andre entusiaster.

2007: Bridge over mobiltelefon.

Thierry var den første, der gjorde bridge tilgængeligt over en smartphone, og præsenterede en prøveudgave af det på en pressekonference under den Internationale bridgefestival i Biarritz.

2011: Bridgen og dens Playmate (legekammerat)

Thierry viser sin "Playmate" for personale og journalister på den internationale bridgefestival i Deauville, og alle er meget imponerede over denne nyhed. Denne Playmate er den moderne version af Bridgemate, som også er egnet til andre spil (Poker, tarot, belote...) med nutidens teknologi: smartphones i stedet for en særlig konsol, og trådløst netværk i stedet for analoge radiobølger.

2013: Bridge i "big data"-æraen

Du spiller ikke kun med robotter, der bruger deres kunstige intelligens, men også med hundreder af millioner af menneskers beslutninger, der er truffet tidligere af rigtige spillere. I selve spillet er der en grænse for robotternes måde at tænke på, og de kan ikke erstatte finessen i menneskers beslutninger. Derfor har vi vendt konceptet om, så det er robotterne, der bliver hjulpet af menneskene.
Når programmet skal træffe en beslutning, søger det i en database med menneskelige beslutninger, der virker mest sandsynlige at bruge i situationen. Faktisk, har vi gennem 30 år opsamlet en base med hundredvis af millioner af data. Derfor kan en fast spiller se en modstander spille et kort, som han selv har spillet flere år tidligere. Derfor er det at spille den bedste måde at vurdere dit niveau på, eftersom en robotmodstander ikke kan udveksle nogen oplysninger uden din viden.

Hr. Thierry d'Herbigny

Thierry d'Herbigny
Grundlægger

Menneskelige spillere

NST
Hovedkontortilbage til indholdsfortegnelsen